ידיעון איגוד התעשיה - אוגוסט 2011

ידיעון אוגוסט 2011

                 המשבר הכלכלי בעולם והשלכותיו על התעשייה הקיבוצית

 

 

הסערות הכלכליות שעוברות בתקופה האחרונה על הכלכלות הגדולות בעולם ובעיקר המשבר הפוקד את מדינות היורו ואת ארה"ב, מחייבות לנקוט צעדי זהירות והתארגנות בפעילות המפעלים. בשווקי היעד העיקריים אנו מזהים סימנים של ירידה בביקושים דבר שיכול להשפיע על התעשייה הקיבוצית שהיא מוטת ייצוא שעיקרו לגוש היורו והדולר.

 

 בנוסף לבעיית הביקושים יש לקחת בחשבון את אי וודאות גם לגבי הנושא הפיננסי, נושא האשראי, הגידול בסיכונים מול הלקוחות ולהיערך בהתאם. יחד עם זאת ישנן אולי הזדמנויות שכדאי לנצלן במצב זה. דבר ראשון ניצול של שער הדולר שעלה מול השקל לעשיית הגנות לתקופה של מספר חודשים קדימה, חיפוש הזדמנויות בתחום ח"ג והסחורות שיש סיכוי שמחירם יירד, או כבר ירד בעקבות המצב.

 

בתקופה הקרובה נתחיל בהכנת תכנית העבודה לשנת 2012, אנו ממליצים   בחום להכין את החברות לתרחישים שונים בניהם לאפשרות של מיתון בשווקי יעד מרכזיים. יש לקחת זאת בחשבון הן בהשקעות והן בצעדי התייעלות אם יידרשו, וכמובן לתכנן היטב את תזרים המזומנים אשר יכול להוות בעייה קריטית ,אם אכן תכנס מערכת הבנקאות העולמית והמקומית לקשיים בעקבות המצב. הפעולות הנ"ל שננקטו על ידי המפעלים במשבר הקודם איפשרו לנו לעבור את תקופת המשבר בצורה סבירה ללא התמוטטות חברות מהתעשייה הקיבוצית.

 

במקביל להערכות המנע וההתיעלות, יש לדעתנו לנקוט בפעילויות שיווק אגרסיביות יותר ולהיעזר לשם כך ,בין היתר, בכלים החדשים שניבנו על ידי התמת כמו קרן לעזרה כספית משמעותית לחדירה לשוקי הודו וסין, קרן לסקרי היתכנות והשתתפות במכרזים בינלאומיים, תוכנית מטאור שנבנית על ידי מכון היצוא לעזרה בחדירה לשווקים כמו וויטנאם, מכסיקו, ברזיל ועוד. השווקים בדרום אמריקה ואסיה נמצאים במצב טוב יחסית מבחינת הצמיחה והביקושים ,ויש לנצל זאת כפיצוי לאובדן מכירות בשווקי היעד המסורתיים שלנו.


מפגש החברות הציבוריות בתעשייה הקיבוצית

האיגוד עורך ביום שני, 22 באוגוסט, במפעלי גרנות מפגש של ראשי החברות הציבוריות בתעשייה הקיבוצית שיעסוק בתיקון 16 לחוק החברות.

המפגש נערך בעקבות פגישה שהתקיימה בין ראשי האיגוד, יונתן בשיא ועמוס רבין, לבין יו"ר הרשות לניירות ערך שמואל האוזר וצוות יועציו הבכירים. בפגישה הועלו הנושאים הקשורים להשפעת תיקון 16 לחוק החברות על החברות הקיבוציות בעיקר בנוגע להסכמים בין החברה לקיבוץ והתקבלו הבהרות מצוות הרשות.

מטרת המפגש בגרנות היא לעדכן את נציגי החברות הקיבוציות הציבוריות בדברים שנאמרו בפגישה, לדון בהשלכות של תיקון 16 על החברות ובדרכים להתמודדות איתן.

במפגש יתארח עו"ד שלמה לנדס ממשרד מטלון ושות' שירחיב בהיבטים המשפטיים.

מומלץ שלמפגש יגיעו נציגי החברה העוסקים בנושא: יו"ר, מנכ"ל, מנהל כספים ויועץ משפטי.

 

                        שר התמ"ת, שלום שמחון, יתארח בתעשייה הקיבוצית

שר התמ"ת, שלום שמחון, יתארח ב-1 בספטמבר בתעשייה הקיבוצית ויערוך סיור במפעלים בצפון. במהלך הסיור יבקר השר שמחון בעמיעד מערכות סינון, אלכם ברעם ויקב הרי הגליל ביראון.

 

הסיור היא הזדמנות להציג בפני השר האורח את פעילות התעשייה הקיבוצית והאתגרים עימה היא מתמודדת ולהעלות נושאים לטיפול המשרד והשר


כנס איומים ואתגרים במערכת יחסי העבודה 2011

האיגוד ואגף העבודה ומשאבי אנוש בהתאחדות התעשיינים עורכים כנס בנושא יחסי העבודה שבו תינתן תמונת מצב עדכנית על חוקי ויחסי העבודה לרבות התארגנות עובדים, צורות העסקה בקיבוצים, המותר והאסור בראיונות קבלה לעבודה ועוד.

הכנס יערך ב-12 בספטמבר בבית התעשיינים בתל אביב ומיועד למנכ"לים, מנהלי משאבי אנוש וחשבי שכר במפעלים ובעסקים בקיבוצים.

פרטים והרשמה באתר האיגוד ואצל רוני בוכמן.

ביקור הנגיד במיטרוניקס

נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, ורעייתו ביקרו במיטרוניקס במסגרת ביקור שערכו בקיבוץ יזרעאל. הנגיד ציין את התרשמותו הרבה מאסטרטגית הניהול של המפעל שהפכה את מיטרוניקס לחברה מובילה בתחומה בעולם.


סיור מנהל אגף הכימיה בהתאחדות התעשיינים, ניר קנטור

מנהל אגף הכימיה בהתאחדות התעשיינים, ניר קנטור, היה אורח האיגוד במסגרת הידוק קשרי העבודה בין ההתאחדות, האיגוד והמפעלים. הסיור נערך במגן אקו אנרג'י, פולימר גבולות וכימדע ניר יצחק


הכנס השנתי – 1 בדצמבר

הכנס השנתי של איגוד התעשייה הקיבוצית יערך ב-1 בדצמבר בהשתתפות שר התמ"ת, שלום שמחון. לוח זמנים מפורט ורשימת הדוברים תופץ בהמשך, אך מומלץ לשריין את המועד כבר כעת

                   שאלון הערכת תוצאות עסקיות ב- 2011

 מנהלת המחלקה הכלכלית באיגוד, שלומית ארבל, הפיצה למפעלים שאלון המשמש להכנת תחזית סיכום המכירות של התעשייה הקיבוצית ב-2010.

הנתונים וההערכות הם כלי עבודה חשוב בקשר מול משרדי הממשלה והגופים האחרים, במיוחד בתקופה שמתאפיינת באי ודאות רבה ושנדרש מאמץ רב להשגת כלי סיוע לתעשייה.

האיגוד מבקש מהמפעלים להחזיר במהירות האפשרית את השאלון לצורך עיבודן.

מיותר לציין שחשאיות התשובות נשמרת בקפידה ונעשה שימוש רק בנתונים המצרפיים

 

                   תודה ליהודה (יודקה) שגב

 עם סיום תפקידו של יודקה כמנכ"ל התאחדות התעשיינים, קיימה הנהלת האיגוד מפגש חגיגי כאות הוקרה ותודה על פעילותו לתעשייה בארץ ובמיוחד על ההסכם ההיסטורי בין ההתאחדות לאיגוד התעשייה ה קיבוצית ואיחל הצלחה בדרכו החדשה.  המפגש נערך במפעל עלבד במשואות יצחק.