סיכום הכנס השנתי המקוון הראשון של איגוד התעשייה הקיבוצית | |  פתיחה - יונתן בשיאמדורת השבט ההיברידית, חיממה ביום סוער וסגרירי כשבחוץ גשם עז רוחות ושלג, בהתרגשות רבה את 440 המשתתפים באולם הכנסים הווירטואלי איוונט פלייס, בכנס השנתי המקוון הראשון של איגוד התעשייה הקיבוצית. לא מעט חששות ליוו אותנו צוות האיגוד באפשרות ובאמון בכנס במתכונת מקוונת אך דווקא הכותרת שנבחרה תקשורת ואמת בעולם החדש הוכיחה לנו שזה אכן אפשרי!! נוכחותכם המרשימה היא שהביאה להצלחתו ועל כך תודתנו הגדולה צוות האיגוד שמח לפגוש אתכם כבכל ימות השנה שותפים מלאים לכנס.
את הכנס פתח יונתן בשיא יו"ר האיגוד בציטוט הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד". (תהילים קכ"ב). ומתוך דבריו של צ'רלס דיקנס, "היה זה הטוב בזמנים, היה זה הרע בזמנים; היה זה עידן החוכמה, היה זה עידן הטיפשות; היה זה תור האמונה, היה זה תור הספקנות; היו אלה ימים של אור, היו אלה ימים אפלים; היה זה אביב התקווה, היה זה חורפו של ייאוש; הכול היה אפשרי, דבר לא היה אפשרי."
יונתן בירך את המשתתפים, ציין את שיתוף הפעולה עם התאחדות התעשיינים ועם התנועה הקיבוצית..ואמר שהתעשייה הוכיחה בשנה החולפת את חיוניותה.המפעלים המשיכו לייצר, לצמוח, לשווק, להוביל חומרי גלם ומוצרים ולהעסיק את כל העובדים על אף כל הקשיים. איננו יודעים כעת אם אנחנו בחלקה האחרון של המגיפה הודות לחיסונים, אבל יש לנו תקווה שכך.
| |  ברכותאת הברכות לכנס פתח ד"ר רון תומר נשיא התאחדות התעשיינים שהדגיש בדבריו שהמפעלים עשו השנה את הכל כדי להבטיח רציפות של אספקה לשוק המקומי וליצוא ועמדו בכך. יצרנו מצב שברור לכולם שהמפעלים ממשיכים לעבוד בכל מצב. בתחילת ההתפרצות זה כלל לא היה מובן מאליו. התמודדנו עם אלף פניות ביום בחדר המצב ויצרנו תקדימים כמו עבודה בקפסולות שמאוחר יותר יושמו במקומות רבים. גם כעת אנחנו לא מחכים לממשלה ומקדמים תוכנית להאצת המשק והיצור.
התעשייה הישראלית בכללה ובתוכה התעשייה הקיבוצית היא המפעל הציוני האמיתי, סיכם רון תוך התגייסות להמשך הייצור והמשך העבודה כתעשייה עצמאית, בתקווה להפגש בכנס הבא פנים אל פנים.
ניר מאיר מזכ"ל התנועה הקיבוצית תיאר את התמודדות הקיבוצים בצורה מיטבית עם הקורונה, שכשיורד גשם כולם נרטבים אמר ניר, אבל הקיבוצים הוכיחו השנה שיש להם מטריות יותר טובות ולכן הפגיעה שספגנו היתה פחות קשה. היו לכך שלוש סיבות: אנחנו חיים בצפיפות נמוכה, הציבור שלנו מאוד ממושמע ומילא אחר ההוראות והערבות ההדדית שעמדה במבחן. אנשים לא יצאו מהבית כדי לא לסכן את חבריהם. למרות זאת, הקורונה הגיעה כמעט לכל הקיבוצים חוץ משלושה שנותרו נקיים, איבדנו חברים ומנהלים והיו גם התפרצויות רחבות יחסית, אבל כולן הסתיימו בתוך ימים הודות לפעולה הנכונה. בסיום דבריו שיבח את התעשייה הקיבוצית ככלכלת שרותים שעובדת ללא לאות בעבודה רציפה ומתברכת בתוצאות! | | סיכום שנת 2020 ותחזית 2021 - מרים דרוק.jpg)
מרים דרוק מנכ"לית האיגוד סקרה את הסיוע הרב שניתן השנה למפעלים בשנת 2020 יותר מתמיד עמדנו לצידכם כתף אל כתף, ברמה יומיומית. התאחדות התעשיינים והאיגוד העניקו למפעלים חיזוק חשוב בליווי צמוד, שהיה קריטי בעיקר בתקופת אי הודאות הראשונית.שיתוף במידע ופתרונות ועזרה נקודתית בקשיים איפשרו את המשכיות היצור תוך שמירה על בריאות העובדים.
התעשייה כולה הוגדרה כחיונית ועבדה ברציפות במתכונת כמעט מלאה, כולל בסגרים, גם במהודקים ובעוצר. מי היה מאמין שמילים אלו יכנסו לעולם העיסקי שלנו.המשכיות עסקית, הפקת התעודות למפעל חיוני, ליווי המפעלים במצבי תחלואה, איכון שגויים, הבאת טכנאים מחו"ל, יציאת והחזרת מנכ"לים, שחרור משלוחים .קיימנו 750 שיחות יזומות עם 250 המפעלים של התעשייה הקיבוצית. ונתנו מענה לאלפי פניות בכל ערוצי התקשורת, פתחנו ואטסאפ מנהלים בו אתם חברים ומתעדכנים. הניוזלטר השבועי שלנו נמצא לרשותכם ובתפוצה של 1600 מנהלים
בשנה זו הגדלנו ופיתחנו את היכולות של העבודה המשותפת איתכם המפעלים, תוך מסירות הדדית ותחושת שליחות. רוצה לומר לכם שאפו על היכולת לצלוח את המשבר ולפעול במנהיגות ובאיכות מיוחדת במינה. גאים להיות חלק מכם אמרה מרים.
בנתונים הכלכליים סה"כ המכירות בשנת 2020 היו 47 מיליארד ש"ח, מתוכם 9 מיליארד במפעלים האזוריים. כחצי מיליארד ש"ח בממוצע בשנה. מדובר בצמיחה של 2% ביחס לשנת 2019, שמנוגדת לירידה הכוללת בתוצר הלאומי ועל אף המשבר העולמי שיצרה התפרצות הקורונה. זהו המשך של מגמת צמיחה בעשור האחרון.
כתוצאה מהגידול במכירות שליש ממפעלי הקיבוצים הגדילו את מספר העובדים, בעיקר באזורי הפריפריה, ותרמו בכך תרומה חשובה למשק בתקופת שיא באבטלה. התוצאות הכלכליות החיוביות של המפעלים הקיבוציים בשנה כה מאתגרת הם הישג של מנהלים שערכו חישוב מסלול מחדש, התאימו את העבודה במהירות לתנאים החדשים ומימשו הזדמנויות שנוצרו במהלך המגיפה. , מתן מענה לפניות, שיתוף במידע ופתרונות ועזרה נקודתית בקשיים שאיפשרו את המשכיות היצור תוך שמירה על בריאות העובדים. יחד עם זאת, 40% מהמפעלים רשמו ירידה במכירות, אך רק כמחצית מהם ירדו גם ברווח מאחר והמנהלים השכילו להתייעל ולהתאים את ההוצאות למצב.
ניתן לראות גם בשנה זו עלייה בהשקעות התעשייה הקיבוצית והקיבוצים בחברות הזנק, בסטארטאפים. ב 2020 ההשקעות הקיבוציות המצטברות בתחום זו עומדות על 200 מליון ₪. 47 קיבוצים ו42 חברות קיבוציות שהם כ- 20 אחוז מכלל הקיבוצים והחברות משקיעות בתחום זה. האיגוד והתנועה פועלים לחיזוק והרחבה של ההשקעות הללו שמהוות הזדמנות לצמיחה וחדשנות. 2021 כבר פה, בשנה זו נתמקד במספר סוגיות שמהוות הזדמנות לצמיחה ופעילויות שמחזקות את המפעלים. בפעילות הבינלאומית – נעסוק בהזדמנויות של מזרח תיכון חדש עם הסכמי השלום באמירויות, בחריין, מרוקו ועוד.
בחדשנות ננגיש את השימוש בכלי מסחר מקוונים ונעמיק את ההכרות עם כלי הטרנספורמציה הדיגיטלית. נגביר שימוש בIOT בייצור ובשיווק, נהדק את העבודה עם מרכזי החדשנות האזוריים ליצירת חדשנות ונעסוק גם בתחום סייבר יחד עם איגוד ההייטק לחיזוק המוגנות שלכם. בהון האנושי – נמשיך לטפל באתגר הפנים ארגוני – תקשורת, מחוברות עובדים, עבודה מרחוק. ונעסוק בנושאים החשובים תמיד – קידום נשים בתעשייה, חינוך טכנולוגי ואחריות חברתית
השנה גם נמשיך בקידום תעשיות החקלאות באמצעות פעילות של עמותת אגריטך ונפעל להקמה של מרכז הקבע במקווה ישראל.
התחלנו בשידרוג האתר האיגוד שיהיה מוכוון מובייל ובו תהיה נגישות למידע על המפעלים ולאפשרות ליצור חיבורים עיסקיים איתכם.
| | העיתונות בעולם החדש - אלונה בראוןאלונה בראון המו"לית של עיתון גלובס גילתה את מקור שמה - יגאל אלון ועל ילדותה בקיבוץ גינסור וסיפרה על תפקיד העיתונות בעולם החדש בעיקר באמינות ענין מיקוד, אתיקה, גיוון וחדשנות הם היסוד לעיתונות בעולם החדש להשבת האמון.
| | פאנל חדשנות בריחוק חברתי - רפי נבובפאנל בהנחייתו של רפי נבו בנושא אתגרים וחדשנות בעידן של ריחוק חברתי, שהיה בחסות ביטוח חקלאי, שמענו את פרופ' מרים ארז על חדשנות פנים ארגונית בשילוב חדשנות חיצונית, את איריס דניאלי על מרחבי חדשנות גם אם הם בדרום הרחוק וגולי כהן הביא מהצפון את אסטרטגיית תעשייה 4.0 ויישומה דוקא בתקופה הזאת.
ביטוח חקלאי המעניקה לחברים ותושבי הקיבוצים מגוון פתרונות ביטוח חדשניים ומותאמים אישית, נותנת בלעדי למשתתפי הכנס – חודש מתנה בביטוח המקיף לרכב.
לקבלת ההטבה לחצו עכשיו | | מחוברות ארגונית - לאה קוטלרלאה קוטלר התייחסה להשתנות התפקיד של מנהלי משאבי אנוש בעידן המגיפה והדגישה את חשיבות המחוברות הארגונית של העובדים לארגון והשפעתה על מחוברות הלקוחות. לאה הדגימה את טשטוש הגבולות בין העבודה לבית והבית לעבודה בעזרת תמונתה של ראשת ממשלת ניו זינלנד שדיברה על עמה לבושה באימונית. לסיום סופר ביפור על כוחה של שרשרת אנושית ועל משמעותה לארגון ולחברה.
כמו כן שמענו את עמרי גפן שבהרצאתו סיפר והביא דוגמאות על האתגרים ביצירת אמון עם העובדים ועל מנהיגות שיתופית ושילובית,
ואת ד"ר יובל דרור איך דווקא בתקופה של אי אמון אנשים מחפשים על מי לסמוך בשל תפישת המציאות בה קשה להבחין מה אמיתי
| | פאנל הזדמנויות במזרח תיכון חדש - מיכל צורן
את פאנל ההזדמנויות העסקיות שנפתחו במזרח התיכון החדש הנחתה מיכל צורן בה שמענו את דר' שאול ינאי שתיאר את התרבות הייחודית של עשה ואל תעשה באיחוד האמירויות
אוהד כהן ממשרד הכלכלה שיתף בצעדי המשרד לקידום הפעילויות בשווקים החדשים
וגיל בירן סיפר על המכולה הראשונה של מפעלו מפל מקבוצת פלזית שיצאה לדובאי | | פריצות דרך בתעשייה הקיבוציתפאנל מנכלים מהתעשייה הקיבוצית עסק בפריצת הדרך של המפעלים בתקופת הקורונה אלון אריאל מתעשיות ביולוגיות בית העמק סיפר על הכנת התמיסות לבדיקות הקורונה, אפרת גילת ממוצרי מעברות על פיתוח תוספי התזונה לאנשים וגם לבעלי חיים, ברק הופר ממגו אפק סיפר על 3 מוצרים חדשים פורצי דרך. שלושת המנכלים סיכמו שלא לפחד ולהעיז, לא להשאר באיזור הנוחות, הדגישו שכל משבר הוא הזדמנות, להראות דוגמא אישית וגם את ההנחיות הברורות שקיבלו מהאיגוד שהנחו אותם לעשייה משמעותית. | | לסיכום הכנסרגע לפני סיום הכנס שמענו את פרופ' חיים שפירא שהדגיש לא להיות בטוח בדברים שאתה מאמין בהם...להטיל ספק, לתת כבוד לאשים שחושבים אחרת ולקבל החלטות מהבטן.. במיוחד בעולם המשתנה והחדש.
סיכמה את הכנס מרים דרוק "נרגשת מאוד בסיומו של הכנס המקוון הראשון שלנו איתכם במדורת השבט ההיברידית צלחנו גם את הסערה שבחוץ בחום האנושי והידע החדש שזכינו לו כאן היום.
זוהי הזדמנות להודות לכל מי שהיה שותף להצלחת הכנס. לאטילה שהתברכנו בהנחייה המקצוענית האנרגטית לאורך כל הכנס, למרצים, למשתתפים בפאנלים, לנותני החסויות ועדי כהן לצוות איוונט פלייס. אין כמוכם! וכמובן לצוות האיגוד. ללאה קוטלר שלנו שניצחה ביד רמה על ההכנות.
שמחה על כך שאנחנו ממשיכים יחד לחיזוק העמידה באתגרים"
צוות איגוד התעשייה הקיבוצית | | וגם מילת הערכה אחת מיני רבותמרים יקרה,
בניגוד לתכניותי המקוריות, השתתפתי בכל הכנס היום. לא חשבתי שיהיה כל כך מוצלח ובזמן אמת - לא יכולתי להתנתק...
המציאות המשונה והמאתגרת שמטלטלת אותנו כבר יותר משנה גוזרת עלינו חשיבה יצירתית, חדשנות, פיתוח דפוסי פעולה חדשים וחשיבה הרחק הרחק מחוץ לקירות המגוננים והבטוחים של כל הקופסאות והתבניות.
כל אלה הודגמו לעילא ולעילא בארגון ובהפקה של הכנס הוירטואלי הראשון.
הצלחתם - כמאמר הקלישאה שכמובן הופיעה באחת ההרצאות - להפוך משבר להזדמנות. להפיק לימונדה מלימון, לבנות כנס מעניין, זורם, מחבר, מלא בתובנות ובתועלות אקטואליות.
הכל היה מצוין אבל במיוחד נהניתי מההרצאה של ד"ר יובל דרור ומסרט התדמית של האיגוד.
יישר כח ובהצלחה רבה באתגרים הבאים המצפים לנו במעלה הדרך. | |
|
|