שבועון איגוד התעשייה הקיבוצית - 23.12.2020

תמונה

 

 

 

תמונה

 

האקתון 2019 צילום: מרכז כנרת  ליזמות וחדשנות

השבוע יתקיים האקתון תעשייתי בכנרת

בעוד העולם נמצא בעיצומה של המהפכה התעשייתית הרביעית והמציאות מוכיחה שחברות שמתעלמות מהסביבה, נעלמות מהמפה של התעשייה בישראל ובעולם, יקיימו מרכז חדשנות כנרת, בשיתוף צמח מפעלים, איגוד התעשייה הקיבוצית והמכללה האקדמית כנרת ב-24-25.12.2020 את האקתון החדשנות ההיברידי, במסגרתו ייתכנסו ייזמים, אנשי תעשייה, צבא, אקדמיה והמגזר הציבורי סביב שולחן אחד במטרה לתת פתרונות שיכוללו את השינוי המיוחל ויהפכו את התעשייה לירוקה יותר.

ההאקתון אשר בחסות מכון התקנים ולוצטו בנוי ממספר שלבים: בשלב הראשון יוצגו האתגרים וכל צוות יבחר את האתגר שבו יתמקד במסגרת ההאקתון. בשלב הבא הצוותים בסיועם של המנטורים (מומחים משורה הראשנה בתחומי: ייצור תעשייתי, ניהול תהליכי חדשנות ירוקה, טכנולוגיה, מוצר, פיתוח, פיננסים ועוד) מעלים רעיונות שיתנו מענה לבעיה. השלב השלישי הוא שלב הפיתוח של הרעיון הנבחר לאורך 24 שעות. בזמן זה הצוותים מאפיינים, מעצבים ומפתחים את הרעיון אותו יציגו בפני השופטים. ולבסוף הגמר - הצוותים המובילים מציגים את המצגות והמוצר שפיתחו מול חבר השופטים שבוחרים את המנצח.

החברות שלוקחות חלק בהאקתון ומציגות את האתגרים שלהן: מסילות, גולן מוצרי פלסטיק, דשן הצפון, צמח תערובות, ביובי, לוג ו- א.ר.י-דורות.

שיר אליגור, מנהל את האקדמיה לחדשנות ואחראי ההאקתון: "למרות הקורונה מרכז כנרת לחדשנות בשיתוף פעולה עם השחקנים החזקים באזור, המכללה האקדמית כנרת, צמח, והתעשייה הקיבוצית בוחר שוב לחבור יחד והפעם בכדי לתת מענה לאתגרי השעה. הקורונה האיצה תהליכים טכנולוגיים שונים, מהאופן בו אנחנו מדברים, קונים, אך גם מייצרים. ההאקתון מאפשר למפעלים השונים במרחב להיחשף לכלים טכנולוגיים מתקדמים שיאפשרו להם לבזבז פחות משאבים, ולשמור על סביבה נקייה יותר. מזמין את כל מי שלא נרשמו להצטרף".

מרים דרוק, מנכ"לית איגוד התעשייה הקיבוצית: "האקתון הוא אחד מהכלים של האיגוד לעודד חדשנות, יצירתיות ודינמיות בתעשייה, כמו גם פלטפורמה מוכחת ליצירת פתרונות פורצי דרך למפעלים בסוגיות שמעסיקות אותם. אנו גאים על שיתוף הפעולה שמאפשר קיום האקתון בימים מאתגרים אלו".

מיכל צורן מנהלת הפעילות הבינלאומית ממארגני האקתון:  "בארוע זה אנו ממשיכים במגמת הפיתוח אזורי על ידי חיבור כוחות מקומיים עם התעשייה, ויצירת קשרים עסקיים וקהילתיים רב דוריים שיצמיחו ויחזקו את השותפים ואת האזור כולו."

נרגשים ומאחלים הצלחה רבה לכולם!

צוות איגוד התעשייה הקיבוצית

מיכל צורן תשמח להוסיף פרטים michalts@kia.co.il

 

 

 

ביקורים ושיחות עם מפעלים

בשבועיים האחרונים ביקרנו, שוחחנו בזום ובטלפון עם המפעלים: פלסאון, מעגן סינון, צורון מעגן מיכאל, פלזית גזית, ארקו ענבר חמדיה, דשן הצפון, מחצבות כפר גלעדי, משקי דן, אורן  צובה, אסיב תעשיות טכסטיל  אפק, אי בי בי  אדמית, מ.ב.א הזורע, מגמא גשר, מיניפלסט עין שמר, משקי הנגב יו.בי.קיו מטריאלס צאלים, איירגארד עין המפרץ, קראטוס גי אמ איי איל, בשן רדיאטורים נחשונים, מחצבות כנרת, עמיעד מערכות מים 

צוות האיגוד תמיד לרשותכם

 

 

 

תמונה

 

מפגש זום

טרנספורמציה דיגיטלית

איך מתקשרים המוצרים בקווי הייצור עם המכונות? קווי הייצור עם התפעול, הלוגיסטיקה, הניהול?  איך אוספים ומנתחים Big data?

איך רואים בקלות את כל פרטי המפעל בצורה הוליסטית ויכולים לקבל החלטות בגמישות גבוהה ומצמצמים לאפס את התקלות?

איך משלבים הגנת סייבר בכל זה? ואיך מקפיצים את הפריון?

התשובה: מכניסים את הדיגיטל והמציאות הוירטואלית והרבודה.

האיגוד יארח את החברות המובילות בתחום : מטריקס ו PWC במפגש מרתק

בתאריך 28.12.20 בין השעות 10.00-12.00

להרשמה ללחוץ כאן ובהזמנה

פרטים נוספים רפי נבו .באיגוד  rafin@kia.co.il

 

 

 

תמונה

 

הכנס השנתי

של איגוד התעשייה הקיבוצית

והפעם  כנס וירטואלי

הרצאות, ראיונות ורעיונות, חידושים והמצאות והכל ב-4 שעות וירטואליות על פלטפורמה חדשנית, מוזמנים כבר להתחיל להירשם, מחכים לכם.

להרשמה ללחוץ כאן והזמנה

פרטים נוספים בקרוב,  שימרו התאריך,  נשמח לראותכם.

צוות איגוד התעשייה הקיבוצית

 

 

 

פיתוח עיסקי ויזמות טכנולוגית בקיבוץ

לקראת 2021 הבאה עלינו לטובה, איגוד התעשייה הקיבוצית יוצא עם קורס חדש וייחודי – בנושא -  פיתוח עיסקי ויזמות טכנולוגית בקיבוץ.

המציאות בעת הזו מחייבת קיבוצים רבים לחשב מסלול מחדש בהיבטים רבים ובמיוחד בהיבט העיסקי. חשיבה מחוץ לקופסא היא כבר לא עוד גימיק אלא צורך הכרחי. לאור זאת, פיתחנו קורס ייחודי לממלאי תפקידים בקיבוץ.

הקורס מאפשר למידת היבטים שונים של פיתוח עיסקי ויזמות טכנולוגית בקיבוצים ויזמן כלים לממלאי תפקידים להוביל מהלכים אלו בקיבוצם.

משך הקורס – 6 מפגשים בקיבוץ באורך 3.5 שעות כל מפגש, כשהנושאים המרכזיים בהם נעסוק הם בין היתר ניהול בתנאי אי ודאות, חדשנות ויצירתיות בניהול, מודלים שונים של עבודה  - עם עדויות וניסיון מהשטח, כלים פיננסיים לבחינת השקעות, ניהול חדשנות בין דורית, וביקור במתחם חדשנות.

המעוניינים מוזמנים לפנות ללאה באיגוד lea@kia.co.il

 

 

 

 

 

תמונה

 

הסתיים קורס יושבי ראש

בשיתוף להב אוניברסיטת תל אביב

בפורמט קצת שונה אך בהחלט עם הרבה נחישות ורצון הסתיים המחזור השביעי של קורס יושבי הראש המתקיים בשיתוף עם להב – אונ' תל אביב. הקרוב שתוכנן להיות פרונטלי, התקיים לבסוף כולו בזום, כש-16 הבוגרים הוכיחו שאפשר ללמוד (אם כי לא קל) 8 שעות ברציפות בזום ואפילו להנות.

בסיום הקורס ברכו את המשתתפים, אודי אהרוני מנכ"ל להב, מרים דרוק מנכ"לית האיגוד ולאה קוטלר מנהלת פיתוח הון אנושי באיגוד. המשתתפים ביקשו הזדמנות להיפגש פרונטלית לכשיתאפשר ואכן, נעשה כל מאמץ להפגיש את הקבוצה מחוץ למסגרת המחשב.

קורס היו"רים של האיגוד מתקיים אחת לשנה.

המעוניינים בפרטים מוזמנים לפנות ללאה באיגוד   lea@kia.co.il  

 

 

 

 

 

כחול לבן זה שלנו

בתעשייה הקיבוצית

המעונינים לפרסם, פנו לצוות האיגוד

ולמרים דרוק miriamd@kia.co.il

 

 

 

 

תמונה

 

פלסטופיל בקבוץ הזורע

משיקה  קו מוצרים מתמחזרים

חברת פלסטופיל בקבוץ הזורע, משיקה קו יריעות גמישות הניתנות למיחזור. קו היריעות החדש פותח על רקע מגמת המיחזור העולמית ובכלל זה הביקוש הגובר מצד יצרני מזון וקמעונאים לפתרונות אריזה מתמחזרים.
המוצרים החדשים מתבססים על העקרון שקל יותר למחזר אריזה העשויה מחומר אחד, שהומוגנית מבחינת הרכב הפולימר. בהתאמה לכך פותחו יריעות המבוססות על פוליאסטר, פולפרופילן וכן פוליאתילן, זאת תוך שמירה על מעבר חמצן נמוך המאריך את חיי המוצר הנארז ושכבת הלחמה איכותית.
משימה זו אינה פשוטה. יריעות סטנדרטיות למזון מורכבות לרוב ממספר שכבות ותערובת של פולימרים שכל אחת מהן נועדה לענות על צורך מסויים ביריעה: בין אם מדובר על תכונות מכאניות, תכונות הלחמה, חסמות לגזים, מראה חיצוני והתאמה לתהליכי עיבוד נוספים. היכולת לשמר את מגוון התכונות הרצויות של היריעה תוך צימצום תערובת הפולימרים לפולימרים מאותה המשפחה, מהווה בשורה של ממש לצרכנים ולסביבה כאחד.
קו היריעות החדשני
קו היריעות כולל מספר מוצרים במטרה לתת מענה רחב למגוון אריזת המזון הקיימות בשוק:
יריעות מבוססות 100% פוליאסטר לאריזה באווירה מבוקרת
MAP (Modified Atmosphere Packaging): יריעות אלו נותנות מענה ליצרנים ולקמעונאים המעוניינים לארוז באריזה הכוללת מגשית המבוססתPET  ויריעה עליונה מתאימה. כך היריעה והמגשית שלא תמיד מופרדות זו וזו יכולות להתמחזר יחד. כל זאת מבלי להתפשר על איכות ההלחמה ונראות המוצר.
חברת פלסטופיל  חרטה על דגלה להמשיך בפיתוח פתרונות אריזה מתמחזרים אשר יסיעו בשימור הסביבה ויתנו מענה כולל לשימור מוצרי מזון טריים ובריאים.
החברה השלימה בימים אלו גיוס של כ-11 מיליון ש”ח בהנפקת מניות. היא נסחרת כיום לפי שווי שוק של קצת יותר מ-100 מיליון ש”ח ומחזיקה בהון עצמי בערך דומה של כ-100 מיליון שקל.

לאחר תקופה ארוכה של הפסדים עברה החברה לרווח כבר ברבעון השלישי של 2019 ובמחצית הראשונה של 2020 על רקע גידול בביקוש העולמי למוצריה וכתוצאה מצעדי התייעלות אגרסיביים.
למידע נוסף: יפעת גוטליב,
yifat_go@plastopil.com, 052-839-9859

לקריאת הכתבה ללחוץ

 

 

 

תוכנית התמחות

התנדבות במפעלי הקיבוצים

תכנית ההתמחות מסלול מאפשרת התנדבות במפעלי הקיבוצים.

תכנית מסלול הינה חלק מתוכנית מסע ביוזמת הממשלה והסוכנות היהודית. א יגוד התעשייה הקיבוצית בשיתוף פעולה עם תכנית מסלול מאפשר לקבל מתמחים בהתנדבות בתחומים שונים במפעלים שלכם.

מטרות התוכנית הן, מצד אחד, לאפשר למשתתפים שחיים בתפוצות הזדמנות לפגוש דרככם את החברה הישראלית במיטבה. ומצד שני, להציע לכם עובדים מוכשרים שיתרמו לקידום והצלחת החברות.

המעונינים לקבל מתמחים, שלחו דוא"ל לאריאל טומספולסקי, מנהל תוכנית מסלול: maslooldirector@tkz.co.il

 

תמונה

 

23.12.2020

 



פייסבוק