שבועון איגוד התעשייה הקיבוצית - 10.7.2019

 

תפריט נגישות

תמונה

 

תמונה

 

תעשיית הקנאביס בקיבוצים תסייע לקידום ערכים חשובים בחברה

תעשיית הקנאביס המתפתחת בקיבוצים תסייע בקידום ערכים חשובים בחברה, כמו יצירת איזון מגדרי בתחום העבודה והעסקת אנשים עם מוגבלויות, כך אמרה מנכ"לית איגוד התעשייה הקיבוצית, מרים דרוק, בועידת יזמות הקנאביס הרפואי בהתיישבות. הועידה נערכה באולם אווניו בקרית שדה התעופה בהשתתפות כ-600 נציגי קיבוצים ומושבים מכל רחבי הארץ ואנשי תעשיית הקנאביס.

לדברי דרוק, איגוד התעשייה הקיבוצית החל השנה לטפל באופן מואץ בתחום הקנאביס המתפתח כולל סיוע בסוגיות רגולציה, כניסה לשווקי ייצוא, חדשנות, נגישות למענקי מדינה וסיוע באתגרי ההון האנושי שידרש בתחום. האיגוד בשיתוף עם התאחדות התעשיינים הקים את פורום תעשיות הקאנביס הישראלי שבראשו עומד חיים הורביץ. הפורום יסייע לקדם את התעשייה, לסייע בפתיחת הייצוא בהקדם, יפעל להפחתת הרגולציה, יסייע בסוגיית התקנים ובקידום המו"פ ועוד. לאיגוד התעשייה הקיבוצית יש מקום ביצירת חיבורים עסקיים בין כל הגורמים בשרשרת הערך ולגורמים הנוספים שנחוצים להצלחה עם מיזם מסוג זה שהוא בסיכון גבוה.

 

 

 

תמונה

 

 

מיזם בחיתולים

השבוע התקיים ב Southup  שער הנגב, מפגש עם יזמים ומנהלים מפולירון ומקיבוץ זיקים יחד עם נציגים מהחברה הכלכלית חוף אשקלון.  המפגש התקיים ביוזמת צאלה פינטו מקיבוץ זיקים כאשר על הפרק רצונם  לפתח מרכז יזמויות וחדשנות בקיבוץ. מתוצאות סקר שבוצע מתבטא הקשר והיחס בקרב הייטקיסטים על עבודה ומגורים של ת"א מול פריפריה. בחוף אשקלון 5 קיבוצים: יד מרדכי, זיקים, כרמיה, גברעם וניצנים.  רפי נבו ימשיך ללוות את הקיבוצים ואת היזמים. וקורא ליזמים גם בקיבוצים במרכז ובצפון ליזום ולייצר מפגשים ושותפויות.

 

 

 

האקתון אתגרים 2019 יוצא לדרך-תעשייה מקיימת

ההאקתון השנתי במכללת כינרת בתאריכים 23-25/10/2019

איגוד התעשיה הקיבוצית בשותפות עם מרכז החדשנות של כנרת וקבוצת צמח - מפעלים אזוריים עמק הירדן יקיים את ההאקתון השנתי 2019, בהמשך להאקתון אתגרים 2018 שעסק באזורים מנותקי רשת, ההאקתון הנוכחי יעסוק באתגרי קיימות גלובאליים שאיתם מתמודד המרחב התעשייתי, המפעלים האזוריים והבנק העולמי. מפעלי התעשייה מוזמנים לקחת חלק בעיצוב אתגרי ההאקתון ולהשתתף באירוע.

אז מה זה בעצם האקתון?

מרתון בן 44 שעות בו מתקיים סיעור מוחות משתף, שבמרכזו אתגרים איתם מתמודדים המשתתפים במטרה להציב פתרונות ולייצר אבטיפוס בזמן האירוע.

מה נותן לי ההאקתון?

בנוסף לייצור פתרונות ומוצרים, ההאקתון יוצר היכרות עם כלי חדשנות בתעשייה, מהווה הזדמנות נהדרת ליצירת חיבורים ושיתופי פעולה בין התעשייתיות, המפעלים האזוריים, מוסדות ממשלה ואקדמיה, יזמים, גופי השקעה פרטיים וסטארטאפיסטים, ויוצר חשיפה ומינוף עסקי משמעותי בארץ ובזירות שונות בשוק הבין לאומי.

איך משתתפים?

כל מפעלי התעשייה מוזמנים להשתתף בהקאתון, על חלקיו השונים.

בנוסף, מפעלים אשר מעוניינים להציב אתגרים שבהם יעסוק ההאקתון מוזמנים לפנות אלינו להמשך תהליך, משאבים ומידע. העבודה על פיצוח האתגרים תעשה בצורה מעמיקה, תוך איסוף ידע ויכולות הקיימים בשוק וחיבור ניסיון והידע של המשתתפים, מנטורים ויזמים, והמפעל שמסר את האתגר ילווה את התהליך.
לפניכם כמה אתגרים לדוגמא:

·         אתגר טיפול בגזם התמר והפיכתו מנטל לערך כלכלי. * אתגר מפעלי התערובת -נטרול ריחות.

·         אתגר השמשה וטיפול בפסולות חומרי אריזה, גומי ופלסטיק.

מה עוד?

במסגרת האירוע יתרחשו מפגשי למידה בתחומי חדשנות מדליקים, הדרכה למנהלי בתי ספר בתחומי חדשנות, ודגש על נושא אחריות חברתית במרחב התעשייתי.

ההאקתון מכוון לרבעון אחרון של 2019. לפרטים נוספים פנו למיכל צורן michalts@kia.co.il

 

 

 

תמונה

 

בית הספר למנכ"ליות

בית הספר למנכ"ליות הוא מיזם משותף של, איגוד התעשייה הקיבוצית, התנועה הקיבוצית וסופרסונס של היזמית חנה רדו.  זוהי תוכנית ראשונה מסוגה המיועדת לנשים בעמדות ניהול בכירות בתעשייה ובקיבוץ  והמעוניינות להמשיך ולהתקדם.
התוכנית כוללת 8 מפגשים בהם יושם דגש על מיומנויות, תפיסת התפקיד ויינתן ארגז כלים משמעותי להצלחה.פירוט על התוכנית בהזמנה.מנהלות המעוניינות להשתתף בתוכנית או לחילופין לשמוע פרטים נוספים, מוזמנות לפנות ללאה קוטלר באיגוד 
lea@kia.co.il

 

 

 

תמונה

 

 

דגניה א'                                                                                       דגניה ב'

סיום קורס דירקטורים בשתי הדגניות

בסוף שבוע שעבר הסתיימו 2 קורסי דירקטורים – בדגניה א' ובדגניה ב'. הקורסים בהם השתתפו כ-50 חברים כללו הכשרות בנושאים הרלוונטיים לעולמם של דירקטורים ונושאי משרה בתאגידים הקיבוציים.

חלק מהנושאים שנלמדו בקורסים כללו: דוחות כספיים – קריאה וניתוח, האחריות המשפטית של הדירקטור ונושא המשרה, חשיבה אסטרטגית, קבלת החלטות, סוגיית הקרקעות והבנייה בקיבוצים ועוד נושאים רלוונטים וחשובים.

זה המקום להזמין קיבוצים אשר טרם קיימו קורס דירקטורים בקיבוצם לפנות אלינו, נשמח להתאים לכל קיבוץ את התוכנית הייעודית לו.

 

 

 

 

תמונה

 

מגמות עיקריות

מובילים בתעשייה הקיבוצית

על פי דירוג של דן אנד ברדסטריט 100 לשנת 2019, החברה המובילה בדירוג תעשייה קיבוצית הינה חברת נטפים ששמרה על מקומה הראשון בדירוג, עם הכנסות בסך של כ-3,624 מיליוני ₪. החברה ממוקמת בקיבוץ חצרים ועוסקת במגוון של פתרונות השקיה חכמים. במהלך שנת 2018, הושלמה עסקת רכישת השליטה בחברה (80%) ע"י חברת מקסיכם (Mexichem) המקסיקנית לפי שווי של כ-1.9 מיליארד דולר. קיבוץ חצרים ממשיך לשמור על החזקה של 20% בחברה. בדומה לשנת 2017, במקום השני מדורגת חברת אמבר עם היקף הכנסות של כ- 2,208 מיליוני ש"ח. החברה שייכת למספר קיבוצים ומושבים שיתופיים ועוסקת בייצור תערובות מזון לענפי המשק החי. במקום השלישי מדורגת חברת תמה תעשיות פלסטיק עם הכנסות של כ- 2,088 מיליוני ₪. החברה מוחזקת ע"י קיבוץ משמר העמק וקיבוץ גלעד ועוסקת במוצרי אריזה, הגנה לחקלאות, ייצור רשתות ומוצרי פלסטיק. חברת אבן קיסר בלמקום הרביעי עם היקף הכנסות של כ- 2,070 מיליוני ₪ כתוצאה מגידול התחרות בענף הפלסטיק, גומי וזכוכית ת. החברה הינה ציבורית ומוחזקת ע"י קיבוץ שדות ים, עוסקת בייצור ושיווק של משטחי קוורץ. את החמישייה הראשונה סוגרת חברת מילובר עם הכנסות של כ-  1,519 מיליוני ₪. החברה בבעלות של משקי המפרץ, משקי עמק יזרעאל ומשקי גליל עליון. החברה עוסקת בפיתוח וייצור מזון לבעלי חיים.

בבחינת חלוקת הדירוג לענפי פעילות עולה כי 36% מהחברות המדורגות שייכות לענף הפלסטיק, גומי וזכוכית (11 חברות),  26% מהחברות המדורגות שייכות לענף יצרניות המזון (8 חברות). יתר החברות שייכות לתחומים נוספים, ביניהם: תשומות לחקלאות, עץ ומוצרי נייר, מערכות סינון, השקיה וטיפול
 

 

 

 

מינויים חדשים

·         נבו צרי חבר הקיבוץ, סיים תפקידו בקיבוץ אפיקים כמנהל המגזר העסקי והתמנה למנכ"ל רכב חשמלי במקום עדי מאור. בהצלחה לנבו, לעדי ולאפיקים רכב חשמלי.

·         אודי אורנשטיין, מנכ"ל איגוד התעשייה לשעבר, התמנה ליו"ר מכסף ניר עם. בהצלחה לאודי ולמכסף.

 

 

 

תמונה

 

קול קורא להגשת תכניות פיילוט

חברות ומפעלים שפיתחו מוצרים ותהליכים חדשים יכולים לבחון אותם לעומק בפיילוט באתר הלקוח הפוטנציאלי שהוא חברה ממשלתית, מומלץ להיענות לקול הקורא 2019 בשיתוף עם רשות החברות הממשלתיות להגשת בקשות סיוע לתוכניות הרצה* ("פיילוטים") - דגם ניסוי לבדיקת התכנות/הוכחת ערך של טכנולוגיה קיימת בסביבת עבודה המדמה את שוק המטרה.
תינתן העדפה לתכניות הנותנות מענה לצרכים הנגזרים מפעילותה של החברה הממשלתית ואשר הן בעלות השפעה על ייעול פעילותה הכלכלית של החברה הממשלתית ו/או על ביצועיה העסקיים השירותים. על מוצרים המוגשים במסגרת התוכניות במסלול זה להיות בשלים להרצה וללא תכולות מו"פ משמעותיות. על התכניות ליצור אימפקט משמעותי על החברה הממשלתית ועל צמיחת החברה הטכנולוגית, כגון בהתקדמות משמעותית במוכנות המוצר למסחור ובסיוע בקידום חדירתו לשוק.

כל זאת במטרה לעודד:
• פיתוח ובחינת טכנולוגיות ומוצרים חדשניים באמצעות אתרי הרצה של חברות ממשלתיות רלבנטיות, או לחילופין באמצעות יכולות, נתונים, או מידע הנמצאים ברשות החברה הממשלתית.
• את ייעול הפעילות הכלכלית והביצועים העסקיים של החברות הממשלתיות.
• היווצרות וצמיחת חברות שלמות ובנות קיימא באמצעות קידום פתרונות טכנולוגיים חדשניים.
התמיכה תתאפשר בכל התחומים בהן פועלות החברות הממשלתיות ומול כלל החברות הממשלתיות

לפירוט נוסף ולמילוי טפסי הבקשות בלחיצה:

אופן הערכת תכניות בזירת צמיחה תחת "דגשים לתכניות הרצה" בלחיצה

לפרטים נוספים:  רפי נבו rafin@kia.co.il

 

 

 

 

 

 

 

תמונה

 

פורום אחריות חברתית בפלסאון

פורום אחריות חברתית יתקיים בפלסאון בקיבוץ מעגן מיכאל בתאריך 17.7.19 בין השעות 8.30 – 12.45 ויעסוק בסוגיה של בניית שותפות ארוכת טווח בין מפעל יצרני לארגון קהילתי. במפגש נשמע את סיפורם של פלסאון ופרדס חנה-כרכור העובדים יחד כ-15 שנה. וכן נכיר את מנכ"ל עמותת 'אחרי' -עמותה חינוכית חברתית הפועלת במטרה להצמיח מנהיגות צעירה ולעודד מעורבות חברתית בקרב בני נוער וצעירים. צפוי מפגש מעניין מאוד ונוכחות נציגות ממפעלכם בודאי תתרום.  ההרשמה כאן  ובתוך ההזמנה.
לפרטים נוספים: לאה קוטלר 
lea@kia.co.il

 

 

 

תמונה

 

צילום: הדס ניצן

מצננים את הקיץ עם ארטיק אבוקדו ממפעלי גרנות

כשמדברים על מתוק ועל קינוחים מתוקים, זו הזדמנות מצוינת לדבר על... אבוקדו! כן, הפרי הירוק שכבר הוכתר למלך הפירות, משמש כיום גם למבחר מנות מתיקה וקינוחים. גלידה עם אבוקדו או  טראפלס שוקולד אבוקדו, מתכון קל הכנה מרכיבים טבעיים בלבד, טעים להפליא ומענג: בבלנדר רב עצמה כותשים כוס אגוזי מקדמיה עם תוכנו של אבוקדו בשל. מוסיפים כף וחצי אבקת קקאו איכותית, 10 תמרים (ללא חרצן), וסירופ מייפל להמתקה על פי הטעם. מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות. מגלגלים לכדורים בתוך אבקת קקאו / אגוזי פיסטוק / קוקוס עד לציפויים המלא. מאחסנים במקפיא ונהנים. בתיאבון וקיץ קריר

 

 

 

 

צוות איגוד התעשייה הקיבוצית

10.7.2019



פייסבוק