מתחדשים לקראת השנה החדשה - שבועון התעשייה הקיבוצית

תמונה

 

תמונה

 

על היחיד ועל היחד  ברכת איגוד התעשיה הקיבוצית 

סיפר ש"י עגנון בלשונו המיוחדת בסיפרו הימים הנוראים:

השמים היו טהורים והארץ היתה שקטה, ורוח חדשה היתה מרפרפת בחללו של עולם. ואני תינוק כבן ארבע הייתי ומלובש הייתי בגדי מועד, ואיש אחד מקרובי הוליכני אצל אבי ואצל סבי לבית התפילה. ובית התפילה היה מלא עטופי טליתות ועטרות כסף בראשיהם ובגדיהם בגדי לבן ובידיהם ספרים, ודומה היה לי שהרחובות שעברתי בהם וכל העולם כולו אינם אלא פרוזדור לבית הזה. וכך הייתי עומד ומביט על האנשים שעמדו בבית, ולא הבחנתי בין אדם לאדם, שכולם כאחד, עם כל הבית כולו, דומים היו עלי כחטיבה אחת. ושמחה גדולה הייתה בלבי ולבי נדבק באהבה לבית הזה ולאנשים האלו ולניגונים האלו.

וסיפר שמעון פרס, זכרונו לברכה, בראיון לידיעות אחרונות: (7.9.12)
"סבי, ר' צבי מלצר, היה דמות נערצת עלי, אשר עיצבה את אישיותי במהלך הילדות יותר מכל.

לסבי היה קול נפלא וכשעבר לפני התיבה ביום הכיפורים והחל לזמר את "כל נדרי" נרעשתי עד עמקי נשמתי, והצטנפתי תחת הטלית שלו.  עד היום מצלצלת בי תפילתו זו, ובכל יום כיפור חולף בי אותו רעד עמוק בעצמותיי ובליבי".

בפרוס השנה החדשה, וערב הימים הנוראים, מאחלים אנו לעצמנו, כל בית ישראל, שבצד היותנו יחידים, פרטים, נדע לחוש גם את המשותף. את המאחד.

את ההיסטוריה המשותפת. את חוּמה של מדורת השבט. שנחוש כולנו את תחושתו של הילד שמעון פרסקי, המצטנף תחת טליתו של הסבא שלו.

ואת תחושתו של ש"י עגנון בן הארבע ש"כולם כאחד, דומים עלי כחטיבה אחת, ושמחה גדולה היתה בליבי, וליבי נדבק באהבה לאנשים האלה ולניגונים האלו". 

שנה טובה ומוארת מאיתנו  צוות איגוד התעשייה הקיבוצית 

 

 

תמונה

 

מתחדשים ביקבי רמת הגולן

הופכים פחת לזהב. יקבי רמת הגולן פנו לחדשנת מעשית במטרה למצוא פתרון בעל ערך לשימוש חוזר בפחת הענבים שנותר מתהליך ייצור היין. יקבי רמת הגולן וחדשנות מעשית גאים להציג את 0.Vine המעניק ניחוח משכר וטעם מרענן עם כל הבריאות של היין. המוצר החדש מתבסס על עקרון החליטה המאפשר למצות מהגפת חלק משמעותי מהאיכויות שבה. ה-0.Vine העשוי מזני ענבים המשמשים לייצור יין אדום ויין לבן הוצג לראשונה לפני מספר שבועות בארה"ב וכבר זכה לתהודה וביקוש  רב בארה"ב ובאירופה אז נרים כוסית לחיים ונברך הצלחה לקראת השנה החדשה

 

 

 

תמונה

 

מתחדשים ביחיעם

חברת מעדני יחיעם משיקה מעדן בשר חדש בסדרת מעדני הגורמה:  כתף בקר מעושן בציפוי פלפל.  כתף בקר מפולפל מיוצר מנתח טבעי ושלם של כתף בקר המתובל ומעושן בהליך ייחודי המעניק לו מרקם בשרי נימוח וטבעי.  הנקניק החדש יצטרף לסדרת 'טעם של מעדניה' של יחיעם הכוללת נקניקי בוטיק בהם פרשוטו, קונדביף, סלמי הרץ  פסטרמה של פעם ועוד  . יחיעם דוגלת ב"גיור" של מעדני בשר הפופולאריים בעולם, תוך הנגשתם לשוק הישראלי והכשרתם.  כל מוצרי החברה מיוצרי במפעל בקיבוץ יחיעם, המעסיק כ- 150 עובדים באזור הירוק והמקסים של הגליל המערבי. 

 

 

תמונה

 

מתחדשים בתמונות חדשות במשרד האיגוד

תודות למפעלים ששלחו לנו תמונות יפהיפיות, התחדשנו במשרד האיגוד בתמונות המאפיינות את תוצרת התעשייה הקיבוצית (בתמונה – גולן מוצרי פלסטיק בקיבוץ שער הגולן).  נשמח לקבל תמונות נוספות  של מפעלים. 

 

 

 

וגם מתחדשים במנכ"ליות חדשות בתעשייה הקיבוצית

אתי עובד היא המנכ"לית הנכנסת במפעל חצר כנרת מוצרי תמר. אתי החליפה את אבירם אופיר ואנו מאחלים הצלחה לאתי, לאבירם ולחצר כנרת

תמר אלון היא המנכ"לית החדשה במכון המחקר לחי קלב בקיבוץ להב תמר מחליפה את ניר זמיר שיוצא להתמודד על ראשות המועצה האיזורית בני שמעון תמר עסקה במחקר, בהדסית, בהדסה עין כרם. הצלחה רבה לניר, לתמר ולקיבוץ להב.

 

 

 

שתהיה לכולנו

שנת התחדשות וחדשנות

צוות איגוד התעשייה הקיבוצית

5/09/2018



פייסבוק